EFECTES DESCONEGUTS D’UNA VAGA

A voltes amb la vaga general, vull expressar una queixa peronal i en nom de les assessories, consultories laborals i departaments de recursos humans. Mira que hi ha dies en un mes, i els sindicats han d’escollir precisament el dia vint-i-nou, el penúltim de setembre, per fer una vaga. Sense entrar en les càuses, justificacions o conveniències, és evident el dret dels treballadors a la vaga, però aquesta decisió no hauria d’afectar a un col•lectiu de manera especial i discriminatòria. El càlcul dels emoluments dels treballadors, la confecció de les nòmines i la gestio del sistemes concrets de pagament depèn d’uns professionals que a la vegada poden ser treballadors de les seves respectives empreses, i per tant és fàcil que vulguin també fer vaga el dia assenyalat, de manera que fins el darrer dia del mes no sabrem encara quans treballadors han anat a treballar a les empreses el dia anterior i per tant no podran emetre les nòmines sino a corre-cuita el mateix dia 30. També pot passar el mateix malgrat que els esmentats treballadors no vulguin fer vaga, donat que moltes empreses senzillament no podran obrir per causa de les alteracions que acostumen a acompanyar aquests esdeveniments. Tinguem en compte que, si no arriben a temps el dijous corren el risc d’ajornar els abonaments a l’endemà, divendres, o fins i tot al següent dilluns 4 d’octubre. És a dir que els professionals del full de salari estaran obligats a realitzar una vaga “a la japonesa” el dia 30, vulguin i no, per evitar un allau de queixes de clients i treballadors.

Jo per cert no sé si fer vaga. Tot i que com assessor em sento empresari, suposo que ningú no em pot negar el meu dret a manifestar una eventual discrepància amb el govern, deixant de treballar. Jo també sóc crític amb una reforma que hauria d’haver estat molt més agosarada, però si exerceixo el meu dret constitucional a no treballar potser contribueixo a enraderir el cobrament de les nòmines dels treballadors dels meus clients, i prou difícil estan les coses com per posar més llenya al foc.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s